Musiikin tallennus muistitikulle

  • tehnyt
Muistitikku pöydällä

Musiikin tallennus muistitikulle on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain laittaa USB-tikku tietokoneen USB-liitäntään ja siirtää musiikit sille. Tietokoneet tunnistavat muistitikun automaattisesti, joten sen eteen ei tarvitse tehdä ylimääräistä säätämistä. Kun siirryt tiedostonhallinta ohjelmalla kansioon, jossa musiikkitiedostot sijaitsevat, voit kopioida ne ja liittää muistitikulle. Ennen siirtämistä kannattaa tehdä musiikille oma kansio muistitikulla. Näin tiedostot pysyvät hyvässä järjestyksessä ja ne on helppo löytää myös seuraavalla kerralla.

Musiikin tallennus muistitikulle ja tekijänoikeudet

Ennen kuin voit tallentaa muistitikulle musiikkia, on hyvä tarkistaa se, onko muistitikulla varmasti riittävästi tilaa uusia tiedostoja varten. Voi nimittäin olla, että tikulla on aikaisempia tiedostoja niin paljon, ettei siihen mahdu montaa tiedostoa. Tietokoneella tämä on helppo tarkistaa, sillä sen avulla saat yksityiskohtaiset tiedot siitä, mitä muistitikku sisältää.

Usein kysytyt kysymykset musiikin siirtämiseen muistitikulle sisältävät muun muassa kysymyksen siitä, onko se luvallista. Jos olet ostanut musiikin esimerkiksi levykaupasta, sinulla on laillinen oikeus kopioida tiedostot tietokoneelle ja siirtää ne sieltä muistitikulle. Tärkeää on muistaa se, ettei tiedostoja ala levittämään internetissä tai anna esimerkiksi kavereiden kopioida niitä.

Muista aina tekijänoikeudet musiikin kopioimiseen liittyen

Tekijänoikeudet suojaavat artisteja siltä, ettei heidän tekemäänsä musiikkia kopioida luvattu internetissä. Tämä on kaikille musiikintekijöille tärkeää, sillä onhan kyse heidän leipätyöstään. Musiikin kopioiminen omiin tarpeisiin on luvallista, jos olet hankkinut alkuperäisen kopioin musiikista laillisesti. Tämä on reilua kaikki kuluttajia kohtaan, sillä erilaiset tietotekniset laitteet vaativat toisinaan musiikin kopioimista, jotta musiikkia voi kuunnella eri laitteilla.