Siirry suoraan sisältöön

Spotify-soittolistat

  • tehnyt
Spotify-soittolistat johdattavat moneen fiilikseen.

Musiikinystävän jatkuvasti uudistuvana inspiraation lähteenä toimivat Spotify-soittolistat hemmottelevat käyttäjäänsä monella tavalla. Ne tarjoavat uutta kuunneltavaa ja nostavat esiin vanhoja tuttuja suosikkeja. Listoja voi koota itse tai ammentaa elämyksiä listoista, jotka Sporify on koonnut juuri sinua varten analysoimalla aikaisempia kuuntelumieltymyksiäsi. Lisäksi saatavilla on valtavasti toisten käyttäjien kokoamia listoja. Spotifyn avulla kuunneltavissa on loputon määrä musiikkia, jossa ovat edustettuna kaikki mahdolliset tyylit.

Monipuoliset Spotify-soittolistat

Parhaita elämyksiä jakaa mielellään itselleen tärkeiden ihmisten kanssa, niin myös musiikin suhteen. Kun sinulla on soittolista, josta pidät erityisesti, voit klikkaamalla jakaa sen vaikka chatissa tai sähköpostissa. Spotify-soittolistan jakaminen on helppoa ja täysin turvallista. Spotify tarjoaa myös mahdollisuuden luoda yhteinen soittolista ystävän tai vaikkapa oman kumppanin kanssa. Aika romanttinen idea sekin!

Soittolistan jakaminen ystävälle on täysin laillista ja suositeltavaa. Tässä yhteydessä kannattaa kuitenkin samalla muistaa, että Spotify on tarkoitettu vain henkilökohtaiseen ja ei‑kaupalliseen käyttöön. Lähipiiriä laajempi käyttö ei siis ole luvallista. Tekijänoikeudet on Spotifylla luonnollisesti huomioitu, ja yhtiö maksaa tekijänoikeuksien haltijoille heidän musiikkinsa käytöstä asianmukaiset korvaukset. Tämä puolestaan rahoitetaan Spotifyn käyttäjämaksuilla.

Näin tapahtuu Spotify-soittolistan jakaminen

Spotify-soittolistat voivat olla todella suuria, sillä yhdellä listalla voi olla jopa 10 000 kappaletta. Usein riittää huomattavasti pienempi määrä, sillä listoja voi olla useita erilaisia, eikä kaikkea musiikkia kannata ahtaa samaan listaan. Jos jaat listan jollekulle, klikkaa ensin hiiren oikeaa painiketta listan kohdalla ja kopioi siten sen osoite. Sen jälkeen voit liittää paste-toiminnolla osoitteen haluamaasi viestintävälineeseen.

Jaetut Spotify-soittolistat ovat käteviä myös siksi, että mikäli teet myöhemmin soittolistaasi lisäyksiä tai poistoja, nämä muutokset näkyvät myös niillä ihmisillä, joiden kanssa olet listat jakanut. Jos et halua jakaa koko listaa, voit jakaa vain yhden kappaleen tai jopa vain yhden osan kappaleesta, jos siinä on vaikkapa jokin erityisen hieno kohta.

Luo soittolistoja eri tilanteisiin ja tunnelmiin

Musiikilla on voima luoda ainutkertaisia tunnelmia. Spotifya kannattaa hyödyntää myös luomaan erityistä fiilistä, kun sellaista tarvitaan. Illanistujaisiin riittää, kun hankkii purtavat ja saunatarvikkeet netistä ja käynnistää Spotifysta sinne huolella aikaisemmin laaditun soittolistan. Kun nämä tykötarpeet yhdistää parhaiden ystävien seuraan, mitään muuta ei kaivata. Musiikki tekee juhlat, ja usein yksinkertainen voi olla kaikkein arvokkainta myös juhlien toteutuksessa.

Innokkaimmat Spotifyn käyttäjät ovat tietoisia myös siitä, että on uusi Spotify tulossa. Viivästyksiä kokenut uudistus on yhä lähempänä. Se tuo mukanaan esimerkiksi entistä korkearesoluutioisemman äänimaailman sekä uusia ominaisuuksia lukuisiin asioihin, muun muassa soittolistoihin. Uudistuksen tarkemmat yksityiskohdat ovat vielä toistaiseksi salaisuus.

Spotify-soittolistat arvostavat myös musiikin tekijää

Musiikin lataaminen Youtubesta on yleistä, mutta siihen sisältyy joitakin ongelmia. Yksi suurimmista on, että vaikka Youtube kieltää lataamasta materiaalia, joka on suojattu tekijänoikeudella, se ei millään tavalla valvo kiellon noudattamista. Tästä taas seuraa, että musiikin tekijät jäävät pahimmassa tapauksessa täysin ilman korvauksia. Nykyään tekijänoikeusjärjestöjen kattojärjestöt ympäri maailman ovat tarttuneet asiaan ja painostaneet Youtubea tiukempaan valvontaan.

Jos haluat Spotify-soittolistastasi kaiken mahdollisen hyödyn irti, sen tarjoamiin musiikkisuosituksiin kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti. Lisäksi kannattaa hakea avoimin mielin musiikkia myös itse. Hakutoiminnot mahdollistavat esimerkiksi genren, vuosikymmenen ja artistin tai bändin nimellä hakemisen.

Spotify-soittolistat tarjoavat mahdollisuuden luoda soittolistojen avulla myös muistoja. Kun säilytät nekin soittolistat, joita et enää kuuntele, pystyt palaamaan menneiden kuukausien ja vuosien takaisiin tunnelmiin hämmästyttävän tarkasti pelkästään kuuntelemalla samaa musiikkia kuin kuuntelit aikaisemmin. Vaikka jotkut vanhat musiikkivalinnat voivat herättää kummastusta tai jopa myötähäpeää, ne ovat samalla osa arvokasta, henkilökohtaista historiaasi.