Videon tallennus netistä on helppoa

  • tehnyt
Ihminen kirjoittaa tietokoneella

Videon tallennus netistä saattaa kuulostaa vaikeammalta kuin mitä se todellisuudessa on. Tallentamiseen on saatavilla sekä ohjelmistoja että websivuja, joiden kautta lataaminen tapahtuu nopeasti. Tarjolla on paljon myös ilmaisia palveluita, mutta niissä laatu on usein heikompi kuin maksetuissa ohjelmissa. Jokainen voi siis valita tavan aina sen mukaan, minkälainen tarve hänellä on. Mikäli tarvitset korkeatasoisia videotallenteita, kannattaa panostaa johonkin maksulliseen ohjelmistoon.

Videon tallennus netistä – miten se tapahtuu?

Helpoin tapa tallentaa video netistä on mennä sellaiselle sivustolle, jolla voi tallentaa videon verkko-osoitteen perusteella. Tällöin sinun tarvitsee vain kopioida videon osoite ja liittää se sille varattuun kenttään. Tämän jälkeen lataamisen voi aloittaa nappia painamalla. Usein tällaisilla sivustoilla voi myös valita, kuinka hyvälaatuisen videon haluaa ladata omalle tietokoneelle.

musiikin tallennus Youtubesta käy samalla tavalla kuin edellä on kuvattu videon tallentamisen eri vaiheet. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon tekijänoikeuksiin liittyvät asiat. Musiikin kopioiminen ilman lupaa ei ole laillista, joten asiasta kannattaa ottaa selvää ennen lataamista. Joka tapauksessa Youtuben musiikkivideoita voi tallentaa pelkästään äänitiedostoksi useiden erilaisten websivustojen kautta.

Videoita verkosta – muista tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet tulee ottaa aina huomioon, sillä kaikilla luovilla teoksilla on tekijänoikeudet. Näin videoita ei saa kopioida ilman lupaa tai siten, ettei sinulla ole oikeutta alkuperäiseen kopioon. Jos sinun kuitenkin tarvitsee kopioida verkosta sellaisia videoita, joihin sinulla on oikeus, se onnistuu monella eri tavalla.